top of page

Tortilla, med viltkebab.

En väldigt god och snabb maträtt att tillaga. Den passar såväl som vardagsmat och att bjuda till gäster.


Att tillaga viltmat behöver inte alltid vara tidskrävande och invecklat. Viltmat kan även ofta förknippas med mycke smör och grädde, vilket ger maten en "tung" känsla. Här nedan är ett enkelt recept för en lättare vilträtt, som kan justeras enligt smak och tycke. Ifall du inte gillar någon av ingredienserna, byt då ut det mot något annat.

Ingredienser för 4 personer.

Kebab:

500 g viltfärs (jag använde vitsvanshjort) 2 msk olivolja

1 msk harissapasta eller liknande röd curry/ chili pasta

½ msk torkad oregano

1 tsk rökt paprikapulver

rivet citron skal, av en halv citron

0,5 dl finhackad färsk persilja 0,5 dl finhackad färsk mynta salt och svartpeppar

Dressing: 1 dl turkisk yoghurt 10%

1 dl majonnäs 1 msk citronsaft

1 riven vitlöksklyfta

salt och lite peppar

Fyllningen:

isbergssallad

rödlök

tomat

gröna pepperoni

fetaost tortillaplättar




Börja med att göra kebab smeten. Blanda alla ingredienser väl i ett kärl och låt stå framme, medan du förbereder resten av maten. Olivoljan bidrar med smak och du behöver inte lägga till olja eller smör i pannan eller på grillen vid tillagningen, ifall du inte vill.

Då smeten vilar kan du blanda ihop dressingen. Blanda alla ingredienser och smaka. Det lönar sig att lägga dressingen i kallt fram tills du skall äta. Smaka av innan kebaberna är helt klarar och lägg till någon av ingredienserna, för att justera smaken ifall du tycker det behövs. Slutligen innan du tillreder kebaberna, gör klart fyllningen. Strimla isbergssalladen fint, det gör det lättare att vika ihop tortillan i slutet. Hacka/ skiva rödlöken, skiva tomaterna och pepperonin. Nu då allt är klart kan du börja steka kebaberna. Blötlägg händerna och forma passliga kebaber, stek dem tills de är genomstekta. Värm tortillabröden och montera ihop en god vilt tortilla. Vanligen blir det som på bilden, med för mycket fyllning och det är svårt att vika ihop!






483 visningar

Comments


Följ mig på instagram

Nicklas Peltola heter jag som är mannen bakom bloggen. Är bosatt vid kusten i Finland. Jakten är en stor del av mitt liv i dagens läge, därför vill jag även dela med mig av detta intresse genom bloggen åt er läsare.
 

  • Black Instagram Ikon
bottom of page