top of page

Tortilla, riistaliha kebakolla.

Uppdaterat: 27 maj 2021

Todella herkullinen ja nopea, joka sopii niin arkiruoaksi kuin vieraille tarjottavaksi.


Riistaruoan valmistaminen ei aina tarvitse olla monimutkaista ja aikaa vievää. Monesti riistaruoat tunnistetaan siitä että on hyvin paljon kermaa ja voita käytetty mikä voi antaa "raskaan" vaikutelman ruoasta. Tässä on helppo ja kevyt resepti jota voi muokata haluamallaan tavallaan jos jokin aineksista ei ole omaan makuun mieluisa.

Ainekset 4 henkilölle.

Kebakot:

500 g riistajauhelihaa (itse käytin peuraa)

2 rkl oliiviöljyä

1 rkl harissatahnaa tai vastaavaa chili/ punaista curry tahnaa.

½ rkl kuivattua oreganoa

1 tl savustettua paprikajauhetta

raastettua sitruunankuorta (noin puolikkaasta sitruunasta)

0,5 dl hienosti hakattua tuoretta persiljaa

0,5 dl hienosti hakattua tuoretta minttua

suolaa ja mustaa pippuria

Kastike:

1 dl turkkilaista jogurttia 10%

1 dl majoneesia 1 rkl sitruunan mehua

1 revitty valkosipulinkynsi

suolaa ja hieman mustapippuria

Täytteet:

jäävuorisalaattia

punasipulia

tomaattia

vihreä pepperoni

fetajuustoa

tortillalettuja




Aloitetaan kebakkojen teolla. Sekoita kaikki ainesosat keskenään hyvin astiassa ja jätä keittiötasolle siksi aikaa kun valmistelet loput. Oliiviöljy antaa makua ja et tarvitse pannulle tai grillille erikseen lisätä öljyä paistovaiheessa ellet niin halua.

Tässä välissä voit sekoittaa kastikkeen. Sekoita ainekset ja maista. Kastikkeen kannattaa laittaa jääkaappiin vetäytymään hetkeksi ja ennen tarjoilua vielä maistaa jos tarvitsee jotain hieman lisätä. Ennen kebakkojen paistoa, valmistellaan vielä täytteet. Silppua jäävuorisalaatti hienosti, tällöin on helpompi kasata ja taittaa tortilla lopuksi kasaan. Pienennä punasipuli, viipaloi vielä tomaatit ja pepperonit. Nyt kun kaikki on valmisteltu on aika paistaa kebakot. Kasta kädet vedellä ja tee sopivan kokoiset kebakot ja paista pannulla kunnes ovat läpi kypsiä. Lämmitä tortillaletut ja kasaa herkullinen riista tortilla täytteillä, kastikkeella ja kebakolla.






130 visningar
Följ mig på instagram

Nicklas Peltola heter jag som är mannen bakom bloggen. Är bosatt vid kusten i Finland. Jakten är en stor del av mitt liv i dagens läge, därför vill jag även dela med mig av detta intresse genom bloggen åt er läsare.
 

  • Black Instagram Ikon
bottom of page