top of page

Jaktstund testar: 3HGR Driven vapenrem.

Finns det skillnader på vapenremmarna ute på marknaden? Själv trodde jag i flera år att de billigare remmarna var precis lika bra som de dyrare. Eftersom en rem endast är en rem, eller hur?Drevjakterna är ofta väldigt varierande med långa förflyttningar till passplatserna, snabba vilt situationer och ibland långa väntetider. 3HGR Driven vapenremmen är framtagen speciellt för drevjakterna. Jag har testat ovan nämnda rem den gångna säsongen.


Första intrycket av remmen, är att det är en bekväm rem av hög kvalitet. Axelstoppningen är tillräckligt lång och bred för att ge bra komfort och stöd jämnt över axeln. Vapnet hänger stadigt på framsidan av kroppen vilket ger fria händer åt jägaren. Detta möjliggör friare rörelse för jägaren och det går lätt att följa med olika kartprogram med telefon. Samtidigt är vapnet alltid nära och redo för action.

Med ganska stor säkerhet kan jag säga att jag inte är den enda jägaren som någon gång har ställt ifrån sig vapnet, för att luta det mot ett träd eller i jakttornet. På detta sätt har flera möjliga skott tillfällen missats, pga. jägaren varit för långsam då viltet är framme och vapnet står en bit borta. Det är även säkrare då vapnet hänger stadigt mot kroppen istället för att det lutar mot ett träd. I värsta fall kan det gå som för en person jag hört om, personen satt på pass med vapnet lutat mot en större sten. Vapnet föll olyckligt mot en annan sten bredvid och kolven sprack.

3HGR Driven fäster i vapnet på två ställen. Framme på stocken med medföljande rembygelfästen, samt runt bakre delen av kolven med en spännrem och kardborreband. Vapenremmen har snabbjustering för längden som lätt kan användas med endast en hand. Du kan antingen lösa remmen väldigt fort eller spänna den inför förflyttning smidigt. Den enda nackdelen jag märkt med remmen, är att om ett tyngre/större kikarsikte är monterat på geväret och jägaren lutar sig framåt, då vill geväret svänga upp och ner. Detta pga. sättet geväret är fäst på, plus vikten av kikaren uppe på geväret.


För montering av remmen krävs det inte några verktyg. Remmen är mörkgrön med svarta detaljer, vilket passar utmärkt på en jaktrem. Remmen kan monteras med vanligt rembygelfäste som finns på flera vapen eller alternativt med QD fästen.


Sammanfattningsvis är denna rem utmärkt för drevjakt och jag är övertygad om att flera andra personer delar denna åsikt med mig. Snabba justeringsmöjligheter, säkert att bära vapnet i remmen och jägaren är alltid redo för en snabb skottsekvens. Pålitlig och bra produkt som jag kan rekommendera åt er alla.


Användningstemperatur: -40 - +60 C

Tål kemikalier

12mån garanti

Monteringen kräver inte verktyg

Tillverkad i Finland

Rekommenderat pris 49€

261 visningar

댓글


Följ mig på instagram

Nicklas Peltola heter jag som är mannen bakom bloggen. Är bosatt vid kusten i Finland. Jakten är en stor del av mitt liv i dagens läge, därför vill jag även dela med mig av detta intresse genom bloggen åt er läsare.
 

  • Black Instagram Ikon
bottom of page