top of page

Andbröst med ruccolasallad.

Denna maträtt är både lätt att tillreda samt att den är väldigt god. Jag har gjort den flera gånger och varje gång är den lika omtyckt. Nu är det er tur att avgöra vad ni tycker!


Det är simpla ingredienser som behövs och fågel köttet kan bytas ut mot annat ifall du inte råkar ha and tillgängligt hemma.

Du behöver följande ingredienser till två portioner:

- Andbröst 2-4 st

- Konserv rödbetor 150-200 g

- Ruccolasallad

- Smör 100 g

- Socker 2 msk

- Manchegoost

- Rödvinsvinäger 0,5 dl

- Pinjenötter eller solrosfrön


Ta fram andbrösten ca. 30 minuter före tillagning, för att de inte skall vara kalla vid tillredningen. Jag har gjort maträtten av olika fåglars bröstfileer (gräsand, kricka, skedand och duva) och det blir väldigt gott oavsett vilket som väljs. Jag börjar med att rosta passlig mängd pinjenötter eller solrosfrön i en stekpannan med lite olivolja. Jag brukar även strö på lite salt, för det blir väldigt gott. De kan sedan läggas till sidan, medan övrigt tillreds. Smör och socker läggs i stekpanna för att smälta ihop, då smöret har smält tillsätts rödbetorna och vinägern (använd rumstempererad vinäger). Rör om i pannan och smaka av, balansera upp smaken enligt ditt tycke och smak. Detta får puttra på en liten stund och ställs sedan av. Samtidigt kan andbrösten tillredas. Här går det att välja olika metoder enligt vad du tycker är det bästa. Själv har jag valt att tillreda andbrösten med en sous vide. Ställer temperaturen på 57°C grader och låter köttet tillredas i ca. en timme. Detta görs då innan jag börjar med allt annat. Innan servering steker jag på andbrösten i pannan med smör för en fin och god yta. Oavsett tillredningsmetod saltas och peppras bröstfilerna runt om. Du kan steka dem hela i stekpanna eller endast steka på en fin yta och sedan låta dem bli klara i ugnen på 150°C tills innertemperaturen är ca 55-58°C. Köttet skall vila ungefär 5 minuter före servering. Portionera ruccola på tallriken och strö över flarn av manchego ost. Tranchera andbrösten och placera bitarna uppe på ruccolan, pinjenötter eller solrosfröna strös över portionen. Slutligen placeras rödbetorna och såsen på fatet och därmed är portionen klar. Detta passar utmärkt att serveras tillsammans med ett gott rödvin.


394 visningar

Comments


Följ mig på instagram

Nicklas Peltola heter jag som är mannen bakom bloggen. Är bosatt vid kusten i Finland. Jakten är en stor del av mitt liv i dagens läge, därför vill jag även dela med mig av detta intresse genom bloggen åt er läsare.
 

  • Black Instagram Ikon
bottom of page